Ze zat in een behoorlijk diep dal, zowel financieel als ook in haar relatie, toen Mel Robbins (auteur, spreker, coach) een simpel trucje verzon om haar leven radicaal te veranderen; de 5 seconden regel. Het komt er op neer dat elke keer dat je een goed idee of ingeving hebt, onze gedachten heel snel allerlei excuses bedenken om het toch niet te doen. Wanneer je juist bij zo’n ingeving direct van 5 terugtelt naar 1, geef je je gedachten geen kans om excuses te bedenken, het haalt je uit de denk-modus en zet je in de doe-modus.

Een herkenbaar voorbeeld: je neemt je voor om ‘s ochtends zodra de wekker afgaat, meteen uit bed te stappen. De wekker gaat en je gedachten bedenken direct redenen om nog even op de snooze button te drukken. Het bed is zo lekker warm, je bent nog wat moe etc. Gebruik de 5 seconden regel, de wekker gaat, je zet hem uit en telt 5, 4, 3, 2, 1 en je staat op. En dit kan je gedurende de dag bij heel veel ingevingen toepassen. In plaats van je gedachten de kans te geven om allerlei excuses te verzinnen, zodat je veilig in je comfortzone kan blijven, tel je simpel af en ga je ervoor!

Het vergt wat discipline, maar door klein te beginnen (bijv. bij het opstaan), kan de 5 seconden regel daadwerkelijk je leven veranderen.

Laat je inspireren door deze video waarin Mel je uitlegt hoe het werkt.

Wat vind jij van de 5-seconden regel? Kan het je leven veranderen? Laat het ons weten in de comments.

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *