Heb je moeite om je aandacht vast te houden bij allerlei theoretische uiteenzettingen over verandermanagement? Lees dan eens het boek ‘That’s not how we do it here’ van John Kotter en Hoger Rathgeber. De acht stappen van verandermanagement volgens John Kotter vertaald in een prachtig verhaal over een groep stokstaartjes in de Kalahari woestijn. Na jaren van welvarendheid wordt de groep stokstaartjes geconfronteerd met een langdurige droogte waardoor de voorraden in rap tempo slinken en roofdieren op de loer liggen. Verandering is noodzakelijk maar wordt tegengehouden door de houding van ‘zo doen we dat hier niet!’. Twee jonge stokstaartjes uit de groep besluiten hulp te gaan zoeken en ontdekken een groep stokstaartjes die het heel anders aanpakken. Ook die werkwijze is niet perfect, maar kunnen ze het beste uit beide werelden combineren?

Op verhalende wijze komen alle stappen naar een succesvolle verandering aan bod en de vergelijking met je eigen organisatie is makkelijk gemaakt. Een prachtig voorbeeld van ‘storytelling’!

Op de website van Kotterinc.com kan je een leadersguide opvragen om de lessen uit het boek mee te nemen naar jouw dagelijkse werksituatie. https://www.kotterinc.com/research-and-perspectives/thats-not-how-we-do-it-here-discussion-guide/

 

Categories:

Tags:

No responses yet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *